Fältarna på Åland

Ett första möte med Fältarna på Åland är genomfört. Fältarna har i sitt uppdrag att informera alla ungdomar, och föräldrar med ungdomar, i åk 7 om sitt arbete och hur de kan hjälpa till i livet om man skulle behöva stöd utifrån. De arbetar också med alkoholfrågor och utanförskap. Fältarna finns både för föräldrarna och ungdomarna.
Här kan man läsa mer om Fältarna.

Som ordförande i ÅHUF ser jag det som ett viktigt uppdrag att föreningen håller kontakt med myndigheter och sociala instanser på Åland och har en fortgående dialog. Detta för att bland annat motverka fördomar och kunna berätta vad hemundervisning är för något, genom att det fortfarande finns mycket egna idéer om vad hemundervisning är för något bland de som inte har träffat hemundervisare.

Detta första möte siktar på en långsiktig dialog mellan hemundervisarföreningen och Fältarna. I nästa steg såg vi en träff med våra ungdomar, vi föräldrar och Fältarna och förslag är att det sker över en match biljard på UNCAN någon gång vecka 9. Fältarna bjöd även in till ett läger de är engagerade i som drivs av Folkhälsan på Åland. Det heter ”Sommarhäng på Gregersö”.  Här är deras Facebooksida.

På lördag har vi vårt första styrelsemöte för 2018 och ta gärna kontakt med någon i styrelsen om ni skulle vilja att vi tar upp något på agendan!

Önskar er alla en givande vårtermin!

Stefan Lomner

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *